Групър с цветна гарнитура и азиатски сос
Рецепта за риба групър на скара

Риба в специална марината, печена на скара, поднесена с хрупкави зеленчуци
Необходими продукти
КоличествоПродукти
2бр.
групър (за приготвяне на 4 филета от ~ 180 г)80мл
терияки сос100мл
рибен бульон100мл
светъл соев сос150г
домати3бр.
чушки микс (жълта, червена и зелена)250г
лук50мл
зехтин1бр.
лимон20г
магданоз4г
подправки (сол и черенпипер) Начин на приготвяне
1
Почисти рибата и я филетирай.
2
Филетата постави в плосък съд и залей с марината от териаки, соев сос, сол и пипер.
3
Мариновай за поне 2 часа в хладилник, ако имаш време може и повече.
4
Подсуши филетата и изпечи на скара – по 3-4 мин от всяка страна.
5
Нарежи зеленчуците на едро.
6
Запържи лука в зехтина и към него прибави другите зеленчуци, като ги задушиш в рибния бульон.
7
Поръси с магданоз и остави на огъня докато зеленчуците поемат бульона.
8
Сервирай ястието с резени лимон.