Групър с цветна гарнитура и азиатски сос

Рецепта за риба групър на скара

Групър с цветна гарнитура и азиатски сос

Риба в специална марината, печена на скара, поднесена с хрупкави зеленчуци

Време150 мин
ТрудностСредна
Брой порции4

Необходими продукти

КоличествоПродукти
2бр.
групър (за приготвяне на 4 филета от ~ 180 г)
80мл
терияки сос
100мл
рибен бульон
100мл
светъл соев сос
150г
домати
3бр.
чушки микс (жълта, червена и зелена)
250г
лук
50мл
зехтин
1бр.
лимон
20г
магданоз
4г
подправки (сол и черенпипер) 

Начин на приготвяне

1
Почисти рибата и я филетирай.
2
Филетата постави в плосък съд и залей с марината от териаки, соев сос, сол и пипер.
3
Мариновай  за поне 2 часа в хладилник, ако имаш време може и повече.
4
Подсуши филетата и изпечи на скара – по 3-4 мин от всяка страна.
5
Нарежи зеленчуците на едро.
6
Запържи лука в зехтина и към него прибави другите зеленчуци, като ги задушиш в рибния бульон.
7
Поръси с магданоз и остави на огъня докато зеленчуците поемат бульона.
8
Сервирай ястието с резени лимон.