Пълнена пуйка в обвивка от бекон

Рецепта за пуешки руладини

Пълнена пуйка в обвивка от бекон

Крехко диетично пуешко месо с ароматна плънка от сушени домати и пресни билки

Време80 мин
ТрудностСредна
Брой порции4

Необходими продукти

КоличествоПродукти
1кг
пуешки гърди
400г
бекон
200г
сушени домати
120г
лук
2г
чесън
50г
трохи от бял хляб
2стръка
розмарин
45г
пресен пармезан
20г
магданоз
4г
подправки (сол и черен пипер)

Начин на приготвяне

1
Разрежи надлъжно пуешките гърди, постави ги между две парчета фолио и ги начукай.
2
Приготви плънката като смесиш сушените домати, лука, чесъна, трохите хляб и пресните билки.
3
Отвори гърдите, овкуси с малко сол и пипер и постави плънката върху месото.
4
Настържи пресния пармезан върху плънката.
5
Завий пуешките гърди на плътно руло.
6
Нареди парчетата бекон едно до друго върху плота. Постави пуешките гърди надлъжно върху тях. Увий бекона на кръст около месото.
7
Завържи беконовата мантия с кухненски конец, така че беконът да опира плътно в месото.
8
Изпечи на барбекю за около 40 минути на непряка топлина (със затворен капак).
9
След това нарежи на филийки и се наслади на вкуса с чаша ароматно вино!
Съвет
Можа да замениш сушените домати със сушени сливи.