Пълнена пуйка в обвивка от бекон
Рецепта за пуешки руладини

Крехко диетично пуешко месо с ароматна плънка от сушени домати и пресни билки
Необходими продукти
КоличествоПродукти
1кг
пуешки гърди400г
бекон200г
сушени домати120г
лук2г
чесън50г
трохи от бял хляб2стръка
розмарин45г
пресен пармезан20г
магданоз4г
подправки (сол и черен пипер)Начин на приготвяне
1
Разрежи надлъжно пуешките гърди, постави ги между две парчета фолио и ги начукай.
2
Приготви плънката като смесиш сушените домати, лука, чесъна, трохите хляб и пресните билки.
3
Отвори гърдите, овкуси с малко сол и пипер и постави плънката върху месото.
4
Настържи пресния пармезан върху плънката.
5
Завий пуешките гърди на плътно руло.
6
Нареди парчетата бекон едно до друго върху плота. Постави пуешките гърди надлъжно върху тях. Увий бекона на кръст около месото.
7
Завържи беконовата мантия с кухненски конец, така че беконът да опира плътно в месото.
8
Изпечи на барбекю за около 40 минути на непряка топлина (със затворен капак).
9
След това нарежи на филийки и се наслади на вкуса с чаша ароматно вино!
Съвет
Можа да замениш сушените домати със сушени сливи.