Печена ципура във фолио с картофен фондан

Рецепта за печена ципура с картофи

Рецепта за печена ципура с картофи

Искаш да приготвиш нещо бързо и апетитно за вечеря, изпробвай тази рецепта

Време55 мин
ТрудностЛесна
Брой порции4

Необходими продукти

КоличествоПродукти
2бр.
ципура (400–600 г)
1бр.
лайм
20г
каперси
50мл
зехтин
1кг
картофи
250мл
зеленчуков бульон
30г
масло
5стръка
мащерка
40г
магданоз
20г
див лук
6г
подправки (сол ичерен пипер)

Начин на приготвяне

1
Почисти рибата от люспите и вътрешностите, измий я и я подсуши.
2
Направи леки разрези с ножа по кожата на рибата, за да проникне по-лесно солта и да да се изпече по-бързо.
3
Посоли рибата отвън и отвътре, напълни я с резенчета лайм, част от мащерката и магданоза, черения пипер и каперсите.
4
Поръси със зехтин отвътре и отвън и всяка риба завий поотделно в алуминиево фолио.
5
Печи в предварително загрята на 220 °С фурна за 15 минути или на скара по 4-5 минути от всяка страна.
6
За фондана нарежи картофите на едри кубчета (4-5 см) и ги  запържи в мазнина до златисто.
7
В съд за печене към картофите се добави останалата мащерка, маслото, зеленчуковия бульон и чесън (по желание). Пече се в умерена фурна за около 40 минути.
8
Сервирай ястието в плато, поръсено със ситно нарязан див лук и магданоз.