Печена ципура във фолио с картофен фондан
Рецепта за печена ципура с картофи

Искаш да приготвиш нещо бързо и апетитно за вечеря, изпробвай тази рецепта
Необходими продукти
КоличествоПродукти
2бр.
ципура (400–600 г)1бр.
лайм20г
каперси50мл
зехтин1кг
картофи250мл
зеленчуков бульон30г
масло5стръка
мащерка40г
магданоз20г
див лук6г
подправки (сол ичерен пипер)Начин на приготвяне
1
Почисти рибата от люспите и вътрешностите, измий я и я подсуши.
2
Направи леки разрези с ножа по кожата на рибата, за да проникне по-лесно солта и да да се изпече по-бързо.
3
Посоли рибата отвън и отвътре, напълни я с резенчета лайм, част от мащерката и магданоза, черения пипер и каперсите.
4
Поръси със зехтин отвътре и отвън и всяка риба завий поотделно в алуминиево фолио.
5
Печи в предварително загрята на 220 °С фурна за 15 минути или на скара по 4-5 минути от всяка страна.
6
За фондана нарежи картофите на едри кубчета (4-5 см) и ги запържи в мазнина до златисто.
7
В съд за печене към картофите се добави останалата мащерка, маслото, зеленчуковия бульон и чесън (по желание). Пече се в умерена фурна за около 40 минути.
8
Сервирай ястието в плато, поръсено със ситно нарязан див лук и магданоз.