ROJÕES – Пържено свинско по португалски
Рецепта за пържено свинско по португалски

Rojões е едно от най-традиционните и уникални ястия в северната португалска кухня. Свинското месо с вкусни подправки е изключителен избор за обяд.
Необходими продукти
КоличествоПродукти
1,5кг
нарязана на кубчета свинска плешка1с.л.
червен пипер5скилидки
нарязан чесън4с.л.
маслиново масло2чаши
червено вино VINHAS DE MURÇA2
дафинови листа1с.л.
кимионСол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
1
Приготви марината от виното, нарязания чесън, червения пипер, половината кимион и сол и черен пипер. Постави месото в тава, намажи го с маринатата и го остави в хладилник за една нощ.
2
Извади месото от тавата. Загрей маслиновото масло и запържи леко свинските кубчета.
3
Когато месото придобие златист цвят, добави останалата марината от тавата заедно с дафиновите листа и остави да се готви, докато месото омекне – около 30 минути или повече.
4
Преди сервиране поръси с останалия кимион. Тази рецепта се съчетава добре с португалски пържени картофи на кубчета или бял ориз.
Съвети:
Не забравяй да си сипеш чаша червено вино VINHAS DE MURÇA, за да допълниш вкуса на ястието!