ROJÕES – Пържено свинско по португалски

Рецепта за пържено свинско по португалски

Рецепта за пържено свинско по португалски

Rojões е едно от най-традиционните и уникални ястия в северната португалска кухня. Свинското месо с вкусни подправки е изключителен избор за обяд.

Време15 мин
ТрудностЛесна
Брой порции2

Необходими продукти

КоличествоПродукти
1,5кг
нарязана на кубчета свинска плешка
1с.л.
червен пипер
5скилидки
нарязан чесън
4с.л.
маслиново масло
2чаши
червено вино VINHAS DE MURÇA
2
дафинови листа
1с.л.
кимион
Сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

1
Приготви марината от виното, нарязания чесън, червения пипер, половината кимион и сол и черен пипер. Постави месото в тава, намажи го с маринатата и го остави в хладилник за една нощ.
2
Извади месото от тавата. Загрей маслиновото масло и запържи леко свинските кубчета.
3
Когато месото придобие златист цвят, добави останалата марината от тавата заедно с дафиновите листа и остави да се готви, докато месото омекне – около 30 минути или повече.
4
Преди сервиране поръси с останалия кимион. Тази рецепта се съчетава добре с португалски пържени картофи на кубчета или бял ориз.
Съвети:
Не забравяй да си сипеш чаша червено вино VINHAS DE MURÇA, за да допълниш вкуса на ястието!
Избрани продукти за тази рецепта
ПОДНЕСИ С ЧЕРВЕНО ВИНО VINHAS DE MURÇA - DOP DOURO

ПОДНЕСИ С ЧЕРВЕНО ВИНО VINHAS DE MURÇA - DOP DOURO

Многопластово португалско червено вино, направено от ръчно брано грозде. Интензивен аромат на червени плодове с нотки на теменужки. Разкриват се вкусовете на зрели червени плодове, конфитюр и пикантни нотки. Плътно тяло с меки, но осезаеми танини. VINHAS DE MURÇA е червено вино, което се съчетава добре с паста, сирена и червено месо.
Виж повече