Рецептата за дубайски шоколад а ла шеф Владимир Петков
Изящен десерт, с който да вдъхновиш и впечатлиш всички
Научи рецептата за така нашумелия шоколад с пълнеж от пистачио крем и хрупкав кадаиф със специалната добавка на шеф Петков
Необходими продукти
КоличествоПродукти
50г
краве масло италианско METRO Chef200г
суров кадаиф, натрошен или нарязан на едро150г
млечен шоколад на капки 31% METRO Chef150г
черен шоколад на капки 72% METRO Chef100г
крем пистачио METRO Chef10г
конци от чили30г
шамфъстък METRO Chef20г
захар5г
сол MaldonНачин на приготвяне
1
Разтопи маслото в голям тиган на средна температура. Добави нарязания на едро кадаиф и запечи, докато стане златист и хрупкав. Готовият кадаиф се оставя да изстине.
2
В голяма купа, на водна баня, разтопи шоколада напълно, докато стане гладък.
3
Във форма за шоколад на дъното разстели конците от чили. Изсипи тънък слой от разтопения шоколад във всяко отделение, като се увериш че е покрито добре. Постави в хладилника, за да стегне за 10 минути.
4
В купа смеси запечения кадаиф и пистачо крема, като разбъркаш добре.
5
Извади шоколадовата форма от хладилника. Изсипи дебел слой от сместа с кадаиф във всяко гнездо, запълвайки догоре и притисни добре с лъжица.
6
Изсипи останалия разтопен шоколад върху сместа с кадаиф, след което разнеси, за да се покрие равномерно.
7
За крокана от шамфъстък – загрей захарта, да се разтопи до златисто, прибави натрошените ядки и сол Малдон. Разстели сместа в/у хартия за печене и след като изстине, натроши на много дребни парченца.
8
Поръси с крокан от шамфъстък.
9
Постави формите обратно в хладилника за 1-2 часа.
10
Извади шоколадовите блокчета от формите и се наслади!