Рецептата за дубайски шоколад а ла шеф Владимир Петков

Изящен десерт, с който да вдъхновиш и впечатлиш всички

Кокосова сладоледена торта

Научи рецептата за така нашумелия шоколад с пълнеж от пистачио крем и хрупкав кадаиф със специалната добавка на шеф Петков

Време45 минути
ТрудностСредна
Брой порции6

Необходими продукти

КоличествоПродукти
50г
краве масло италианско METRO Chef
200г
суров кадаиф, натрошен или нарязан на едро
150г
млечен шоколад на капки 31% METRO Chef
150г
черен шоколад на капки 72% METRO Chef
100г
крем пистачио METRO Chef
10г
конци от чили
30г
шамфъстък METRO Chef
20г
захар
5г
сол Maldon

Начин на приготвяне

1
Разтопи маслото в голям тиган на средна температура. Добави нарязания на едро кадаиф и запечи, докато стане златист и хрупкав. Готовият кадаиф се оставя да изстине.
2
В голяма купа, на водна баня, разтопи шоколада напълно, докато стане гладък.
3
Във форма за шоколад на дъното разстели конците от чили. Изсипи тънък слой от разтопения шоколад във всяко отделение, като се увериш че е покрито добре. Постави в хладилника, за да стегне за 10 минути.
4
В купа смеси запечения кадаиф и пистачо крема, като разбъркаш добре.
5
Извади шоколадовата форма от хладилника. Изсипи дебел слой от сместа с кадаиф във всяко гнездо, запълвайки догоре и притисни добре с лъжица.
6
Изсипи останалия разтопен шоколад върху сместа с кадаиф, след което разнеси, за да се покрие равномерно.
7
За крокана от шамфъстък – загрей захарта, да се разтопи до златисто, прибави натрошените ядки и сол Малдон. Разстели сместа в/у хартия за печене и след като изстине, натроши на много дребни парченца.
8
Поръси с крокан от шамфъстък.
9
Постави формите обратно в хладилника за 1-2 часа.
10
Извади шоколадовите блокчета от формите и се наслади!