Вегетарианска тортила с йогурт сос
Рецепта за вегетарианска тортила с йогурт сос

Бързо, лесно, вкусно вегетарианско предложение, от което ще си оближете пръстите.
Необходими продукти
КоличествоПродукти
1бр.
тортила питка150г
гирос късчета МЕТRO Chef Veggie10г
червен лук5г
кисели краставички2листа
зелена салата5мл
олио5мл
балсамов оцетсол на вкус
За соса:
150г
заквасена сметана50г
кисело мляко5г
сух риган10г
зехтинсол на вкус
Начин на приготвяне
1
Нарежи лука на полумесеци и киселата краставичка на ситно. Мариновай лука с балсамов оцет и сол на вкус.
2
Загрей тиган с няколко капки слънчогледовото олио и запечи тортила питката до златисто.
3
Размразените веган гирос късета и запечи на тиган на средна температура за 3-5 мин до златисто.
4
За соса разбъркай всички продукти в купа до получаване на хомогенна смес.
5
За сервиране намажи тортилата обилно със соса, гарнирай с месото и зеленчуците.