Пица пеперони
Рецептата е приготвена от Шеф Владимир Петков
Необходими продукти
КоличествоПродукти
1кг
Брашно за пица - 24 часа Molino Grassi3г
малц25г
сол590г
вода20г
Зехтин екстра върджин3г
мая80г
Пица сос МETRO Сhef90г
Моцарела за пица МETRO Сhef Fior di latte70г
Салам Пеперони МETRO Сhef10г
зехтинНачин на приготвяне
1
Смеси всички съставки в последователността, в която са изброени, за 10 минути на 1-ва степен в миксер, след което увеличи скоростта на 2-ра степен за 2 минути.
2
След като тестото е готово, направи бразди и оформи на топка.
3
Покрий с фолио и остави да почине 30 минути, за да увеличи обема си.
4
След това остави да втасва на стайна температура за 24 часа или след 1 час сложи в хладилник при температура +4°С за 48 часа.
5
Извади от хладилника минимум 3 часа преди употреба.
6
Намажи с пица сос
7
Поръси с моцарела
8
Подреди саламите
9
Изпечи до готовност в пещ за 3-4мин или в домашна фурна до златиста коричка
10
Полей на борда със зехтин
11
Разрежи
Съвет от готвача:
За по-бързо приготвяне на рецептата, използвай МETRO Сhef блат за пица