Пица пеперони

Рецептата е приготвена от Шеф Владимир Петков

Време2 часа
ТрудностСредна
Брой порции5

Необходими продукти

КоличествоПродукти
1кг
Брашно за пица - 24 часа Molino Grassi
3г
малц
25г
сол
590г
вода
20г
Зехтин екстра върджин
3г
мая
80г
Пица сос МETRO Сhef
90г
Моцарела за пица МETRO Сhef Fior di latte
70г
Салам Пеперони МETRO Сhef
10г
зехтин

Начин на приготвяне

1
Смеси всички съставки в последователността, в която са изброени, за 10 минути на 1-ва степен в миксер, след което увеличи скоростта на 2-ра степен за 2 минути.
2
След като тестото е готово, направи бразди и оформи на топка.
3
Покрий с фолио и остави да почине 30 минути, за да увеличи обема си.
4
След това остави да втасва на стайна температура за 24 часа или след 1 час сложи в хладилник при температура +4°С за 48 часа.
5
Извади от хладилника минимум 3 часа преди употреба.
6
Намажи с пица сос
7
Поръси с моцарела
8
Подреди саламите
9
Изпечи до готовност в пещ за 3-4мин или в домашна фурна до златиста коричка
10
Полей на борда със зехтин
11
Разрежи
Съвет от готвача:
За по-бързо приготвяне на рецептата, използвай МETRO Сhef блат за пица
Избрани продукти за тази рецепта:

РЕЦЕПТА ОТ елица сърбева

Елица Сърбева
Виж още идеи и вкусни рецепти в блога на Елица Сърбева.
Още рецепти от Елица