Салата с печена сьомга
Рецепта за зелена салата с печена сьомга

Вкусна и здравословна комбинация на зелена салата с печена сьомга и букет от цитрусови вкусове
Необходими продукти
КоличествоПродукти
600г
филе от сьомга300г
микс от зелени салати 1бр.
манго1бр.
портокал1бр.
грейпфрут1бр.
лимон– сокът и кората10г
мед10мл
светъл соев сос100мл
зехтин2г
кимион4г
подправки (сол и черен пипер)Начин на приготвяне
1
Филетирай сьомгата или използвай готово филе.
2
Нарежи филетата на 4 еднакви парчета.
3
Смеси соевия сос, меда, сока от лимона, настърганата кора, кимиона, солта и пипера.
4
Мариновай рибата в сместа и остави за 30 мин в хладилник.
5
През това време изчисти портокала и грейпфрута от корите, ципите и семките.Обели мангото и го нарежи на кубчета.
6
Извади сьомгата от маринатата и я сложи върху добре загрята скара или тиган. Печи 4-5 минути само от едната страна, за да остане сочна и крехка.
7
Разпредели микса от зелени салати в 4 подходящи чинии. Нареди отгоре парченцата от портокал, грейпфрут и манго, като оставиш място в средата за рибата.
8
Отгоре залей с маринатата, която преди това си кипнал в малък съд.
Съвет
При необходимост добави още подправки на вкус.