Салата с печена сьомга

Рецепта за зелена салата с печена сьомга

Салата с печена сьомга

Вкусна и здравословна комбинация на зелена салата с печена сьомга и букет от цитрусови вкусове

Време60 мин
ТрудностСредна
Брой порции4

Необходими продукти

КоличествоПродукти
600г 
филе от сьомга
300г
микс от зелени салати 
1бр.
манго
1бр.
портокал
1бр.
грейпфрут
1бр.
лимон– сокът и кората
10г
мед
10мл
светъл соев сос
100мл
зехтин
2г
кимион
4г
подправки (сол и черен пипер)

Начин на приготвяне

1
Филетирай сьомгата или използвай готово филе.
2
Нарежи филетата на 4 еднакви парчета.
3
Смеси соевия сос, меда, сока от лимона, настърганата кора, кимиона, солта и пипера.
4
Мариновай рибата в сместа и остави за 30 мин в хладилник.
5
През това време изчисти портокала и грейпфрута от корите, ципите и семките.Обели мангото и го нарежи на кубчета.
6
Извади сьомгата от маринатата и я сложи върху добре загрята скара или тиган. Печи 4-5 минути само от едната страна, за да остане сочна и крехка.
7
Разпредели микса от зелени салати в 4 подходящи чинии. Нареди отгоре парченцата от портокал, грейпфрут и манго, като оставиш място в средата за рибата.
8
Отгоре залей с маринатата, която преди това си кипнал в малък съд. 
Съвет
При необходимост добави още подправки на вкус.