Гювече със свински крачета и праз
Рецепта за гювечета със свински крачета и праз

Една по-различна зимна рецепта за любителите за субпродукти
Необходими продукти
КоличествоПродукти
4бр.
свински крачета150г
краве сирене4бр.
яйца2бр.
дафинови листа4зърна
черен пипер5г
пушен червен пипер2стръка
праз лук120г
трушия за гарниранеНачин на приготвяне
1
Почисти добре крачетата и ги свари за около 2 часа в подсолена вода, подправена с черен пипер и дафинови листа. Извади ги, отцеди и ги обезкости.
2
Нарежи на ситно праза и запържи в малко олио докато омекне.
3
Смеси месото, праза и сиренето в купа. Овкуси със сол и пушен червен пипер. Разпредели сместа в гювечета, пеки във фурна на 120 °C за 20 минути. Счупи яйцата отгоре и допечи за още 5 минути.
Съвет:
Сервирай с трушия и/или люти чушки.