Гювече със свински крачета и праз

Рецепта за гювечета със свински крачета и праз

Гювече със свински крачета и праз

Една по-различна зимна рецепта за любителите за субпродукти

Време3 ч
ТрудностСредна
Брой порции4

Необходими продукти

КоличествоПродукти
4бр.
свински крачета
150г
краве сирене
4бр.
яйца
2бр.
дафинови листа
4зърна
черен пипер
5г
пушен червен пипер
2стръка
праз лук
120г
трушия за гарниране

Начин на приготвяне

1
Почисти добре крачетата и ги свари  за около 2 часа в подсолена вода, подправена с черен пипер и дафинови листа. Извади ги, отцеди и  ги обезкости.
2
Нарежи на ситно праза и запържи в малко олио докато омекне.
3
Смеси месото, праза и сиренето в купа. Овкуси със сол и пушен червен пипер. Разпредели сместа в гювечета, пеки във фурна на 120 °C за 20 минути. Счупи яйцата отгоре и допечи за още 5 минути.
Съвет:
Сервирай с трушия и/или люти чушки.