Запечено козе сирене в було от къпани кори с билки, сладко от печена чушка, доматено конкасе, хрупкави орехи и пудра от маслини

Рецепта за запечено козе сирене в було от къпани кори с билки, сладко от печена чушка, доматено конкасе, хрупкави орехи и пудра от маслини

Много вкусно и интересно предястия, базирано на български продукти с италиански привкус.

Много вкусно и интересно предястия, базирано на български продукти с италиански привкус.

Време60 мин
ТрудностЛесна
Брой порции2

Необходими продукти

КоличествоПродукти
200г
краве сирене
60г
сушени домати, нарязани
1бр.
къпана кора за баница
40г
стопено масло
За сладкото от печена чушка:
1скилидка
чесън
100г
доматена пасата
3бр.
печени чушки, обелени и нарязани
1бр.
люта чушка шипка / нарязана на ситно/
30г
мед /захар/
30мл
бял оцет
10мл
слънчогледово олио
10г
магданоз
За пудра от маслини:
500г
маслини, без костилки
За доматеното конкасе:
100г
домати, добре узрели
За хрупкави орехи:
50г
сурови орехи
2г
трапезна сол

Начин на приготвяне

1
Разрежи къпаната кора на две и я намажи с масло.
2
Постави плочката сирене върху кората, добави нарязаните на ситно сушени домати и завий във формата на плик.
3
Постави в тавичка върху хартия за печене и намажи отгоре с разтопено масло.
4
Изпечи в предварително загрята фурна на 180° C за 12 мин.
5
За сладкото от чушки: в леко нагрятото олио прибави чесъна, лютата чушка, обелените и нарязани на ситно печените чушки. Добави доматите и останалите продукти без магданоза. Вари до сгъстяване. Накрая добави накълцания магданоз и охлади сладкото.
6
За пудрата от маслини: постави маслините в тава върху хартия за печене и суши на 100° C за около 4 часа. Като са готови ги блендирай на фин прах.
7
За конакасето: Потопи доматите във вряща вода за 15 сек и след това ги прехвърли в купа с кубчета лед за по-лесно обелване. Изчисти доматите от семките и ги нарежи на дребни кубчета.
8
За хрупкавите орехи: намокри леко орехите с вода и ги овкуси със сол. Изпечи ги във фурна върху хартия за печене на 160° C  за 15 мин. Като се охладят ги накълцай на едро.
Начин на сервиране
1
Разрежи сиренето на две по диагонал.
2
В чиния постави от сладкото, отгоре добави от доматите конкасе и украси с печените орехи и пудрата от маслини.