Зелник с пъстърва
Рецепта за зелник с риба

Опитай едно добре забравено съчетание - зелник с пъстърва, спанак и пресен лук
Необходими продукти
КоличествоПродукти
За тестото:
300г
брашно150мл
вода5мл
олио2 мл
оцет2г
солЗа плънката:
500г
пъстърва200г
спанак80г
пресен лук (4 връзки)20г
копър1бр.
яйце80г
краве масло300г
крема сиренеНачин на приготвяне
1
Замеси тесто за баница и го остави да почине за 30 мин, след което разточи тънки кори. За всяка порция ще са ти необходими по 4 малки кръгли кори.
2
Сотирай спанака и лука докато се изпари водата им и ги овкуси със сол.
3
Филетирай и обезкости добре рибата. Използвай само филето без кожа.
4
Слепи две от корите с разтопено масло и разточи, след което в центъра поставеи 1-2 с.л. от зеленчуковата плънка и върху нея парчета сурова пъстърва. По края на кората сложи масло и затвори с още 2 кори.
5
По ръба на корите, сложи крема сирене и завий борда, за да затворип сиренето в тесто.
6
Намажи с разбито яйце и печи в предварително загрята на 210 °C фурна за около 20 мин.