Зелник с пъстърва

Рецепта за зелник с риба

Зелник с пъстърва

Опитай едно добре забравено съчетание - зелник с пъстърва, спанак и пресен лук

Време70 мин
ТрудностСредна
Брой порции4

Необходими продукти

КоличествоПродукти
За тестото:
300г
брашно
150мл
вода
5мл
олио
2 мл
оцет
2г
сол
За плънката:
500г
пъстърва
200г
спанак
80г
пресен лук (4 връзки)
20г
копър
1бр.
яйце
80г
краве масло
300г
крема сирене

Начин на приготвяне

1
Замеси тесто за баница и го остави да почине за 30 мин, след което разточи тънки кори. За всяка порция ще са ти необходими по 4 малки кръгли кори.
2
Сотирай спанака и лука докато се изпари водата им и ги овкуси със сол.
3
Филетирай и обезкости добре рибата. Използвай само филето без кожа.
4
Слепи две от корите с разтопено масло и разточи, след което в центъра поставеи  1-2 с.л. от зеленчуковата плънка и върху нея парчета сурова пъстърва. По края на кората сложи масло и затвори с още 2 кори.
5
По ръба на корите, сложи крема сирене и завий борда, за да затворип сиренето в тесто.
6
Намажи с разбито яйце и печи в предварително загрята на 210 °C фурна за около 20 мин.