Паприкаш
Рецепта за постен паприкаш

Може да импровизираш и да го приготвиш и с различни видове месо или сирена
Необходими продукти
КоличествоПродукти
800г
чушки (зелени и/или червени )400г
домати, пресни или от консерва250г
кромид лук4бр.
яйца40г
магданоз20г
чесън6г
подправки (олио, сол и черен пипер)Начин на приготвяне
1
Запържи лука и чушките до омекване, след това добави доматите и чесъна и накрая сол, черен пипер и магданоз.
2
Поширай яйцето в подсолена вода с 1 с.л. оцет. Препоръчително е да го сервираш рохко.
Съвет:
Използвай поширано яйце, с което да гарнираш вместо да го смесваш с останалите продукти. Така ще може лесно да сервираш яденето като вегетарианско и като веган.