Салата с бурата, царевица и чери домати

Рецепта за салата с бурата, царевица, зеленолистни, авокадо и черита от Елица Сърбева

Салата с бурата, царевица и чери домати

Опитай тази лека, лесна и чудесна салата на кулинарния гуру Елица Сърбева! За предпочитане, с превъзходна бурата METRO Chef от италианско краве мляко с кремообразна сърцевина и песто METRO Chef с кашу, кедрови ядки и екстра върджин зехтин. Вкуси ги и ще разбереш защо.

Време20 минути
ТрудностЛесна
Брой порции2

Необходими продукти

КоличествоПродукти
2бр.
бурата METRO Chef
1-2бр.
царевица
1бр.
авокадо
шепа
чери домати
1-2с. л.
песто METRO Chef
няколко
орехови ядки
сух риган
маслиново масло
150г
микс зелени салати по избор

Начин на приготвяне

1
Увий царевицата в алуминиево фолио заедно с кочана и листата. Сложи я да се пече във фурната на 200°C за 20 минути. След като се изпече, я остави да изстине напълно и я нарежи с остър нож.
2
В чиния подреди зелените салати. Отгоре постави нарязаните на половинки чери домати и авокадото, нарязано на тънко. Добави царевицата и буратата.
3
Поръси отгоре с ореховите ядки, пармезана и ригана. Добави няколко листа босилек и сол на вкус. Върху буратата добави малко песто и маслиново масло.
Избрани продукти за тази рецепта:

РЕЦЕПТА ОТ елица сърбева

Елица Сърбева
Виж още идеи и вкусни рецепти в блога на Елица Сърбева.
Още рецепти от Елица