Салата с бурата, царевица и чери домати
Рецепта за салата с бурата, царевица, зеленолистни, авокадо и черита от Елица Сърбева

Опитай тази лека, лесна и чудесна салата на кулинарния гуру Елица Сърбева! За предпочитане, с превъзходна бурата METRO Chef от италианско краве мляко с кремообразна сърцевина и песто METRO Chef с кашу, кедрови ядки и екстра върджин зехтин. Вкуси ги и ще разбереш защо.
Необходими продукти
КоличествоПродукти
2бр.
бурата METRO Chef1-2бр.
царевица1бр.
авокадошепа
чери домати1-2с. л.
песто METRO Chefняколко
орехови ядкисух риган
маслиново масло
150г
микс зелени салати по изборНачин на приготвяне
1
Увий царевицата в алуминиево фолио заедно с кочана и листата. Сложи я да се пече във фурната на 200°C за 20 минути. След като се изпече, я остави да изстине напълно и я нарежи с остър нож.
2
В чиния подреди зелените салати. Отгоре постави нарязаните на половинки чери домати и авокадото, нарязано на тънко. Добави царевицата и буратата.
3
Поръси отгоре с ореховите ядки, пармезана и ригана. Добави няколко листа босилек и сол на вкус. Върху буратата добави малко песто и маслиново масло.