Агнешки бут в билкова коричка

Рецепта за печен агнешки бут с билки

Агнешки бут в билкова коричка

Неустоимо вкусно и хрупкаво изкушение за любителите на агнешко месо.

Време6 ч
ТрудностСредна
Брой порции6

Необходими продукти

КоличествоПродукти
2.2кг
агнешки бут 
1кг
картофи
200г
моркови
1г
лимон
200мл
червено вино
2филии
бял хляб
10г
чесън
20мл
зехтин
10г
горчица
2г
едросмлян червен лют пипер
5г
пресен розмарин
5г
пресен босилек
5г
прясна мащерка
5г
семена от копър
6г
подправки (сол и черен пипер)

Начин на приготвяне

1
Нарежи агнешкия бут на по-дебели филии.
2
Обели и нарежи зеленчуците на средно големи парченца.
3
Овкуси месото със сол, пипер и семената от копър и го запържи.
4
Добави зеленчуците и ги задуши с  месото. Залей с червеното вино и сложи всичко в тава за печене и полей с малко зехтин.
5
Остави месото да се пече във фурната на 180 °C за около 5 часа с капак или алуминиево фолио.
6
За да направиш коричката, използвай сух хляб и го нарежи на малки парченца, билките на едро и ги смесете в блендера заедно с хляба, чесъна, лютия пипер и малко зехтин до хомогенна смес.
7
След като агнешкото е готово, го намажи с малко горчица и го оваляй в сместа за коричка.
8
Отгоре поръсете с лимонова кора и запечи за кратко във фурната при максимална температура до образуването на коричка.