Агнешки бут в билкова коричка
Рецепта за печен агнешки бут с билки

Неустоимо вкусно и хрупкаво изкушение за любителите на агнешко месо.
Необходими продукти
КоличествоПродукти
2.2кг
агнешки бут 1кг
картофи200г
моркови1г
лимон200мл
червено вино2филии
бял хляб10г
чесън20мл
зехтин10г
горчица2г
едросмлян червен лют пипер5г
пресен розмарин5г
пресен босилек5г
прясна мащерка5г
семена от копър6г
подправки (сол и черен пипер)Начин на приготвяне
1
Нарежи агнешкия бут на по-дебели филии.
2
Обели и нарежи зеленчуците на средно големи парченца.
3
Овкуси месото със сол, пипер и семената от копър и го запържи.
4
Добави зеленчуците и ги задуши с месото. Залей с червеното вино и сложи всичко в тава за печене и полей с малко зехтин.
5
Остави месото да се пече във фурната на 180 °C за около 5 часа с капак или алуминиево фолио.
6
За да направиш коричката, използвай сух хляб и го нарежи на малки парченца, билките на едро и ги смесете в блендера заедно с хляба, чесъна, лютия пипер и малко зехтин до хомогенна смес.
7
След като агнешкото е готово, го намажи с малко горчица и го оваляй в сместа за коричка.
8
Отгоре поръсете с лимонова кора и запечи за кратко във фурната при максимална температура до образуването на коричка.