Мусака
Рецепта за традиционна мусака

Едно от най-обичаните ястия в българската кухня, затовя и я наричаме царицата на трапезата.
Необходими продукти
КоличествоПродукти
500г
кайма1,2кг
картофи120г
кромид лук120г
моркови5 г
чубрица4г
подправки (сол и черен пипер)За заливката:
3бр.
яйца400г
кисело мляко10г
брашноНачин на приготвяне
1
Нарежи лука и морковите на ситно, а картофите на кубчета (10х10мм).
2
Смеси каймата с малко вода, след това добави зеленчуците и подправките.
3
Добави вода и печете в предварително загрята на 200 °C фурна за около 1 час.
4
Разбъркай в купа всички продукти за заливката.
5
След като каймата и картофите са изпечени, добави заливката и печете още 10-15 минути.
6
Сервирай с кисело мляко.