Мусака

Рецепта за традиционна мусака

Рецепта за традиционна мусака

Едно от най-обичаните ястия в българската кухня, затовя и я наричаме царицата на трапезата.

Време90 мин
ТрудностЛесна
Брой порции6

Необходими продукти

КоличествоПродукти
500г
кайма
1,2кг
картофи
120г
кромид лук
120г
моркови
5 г
чубрица
4г
подправки (сол и черен пипер)
За заливката:
3бр.
яйца
400г
кисело мляко
10г
брашно

Начин на приготвяне

1
Нарежи лука и морковите на ситно, а картофите на кубчета (10х10мм).
2
Смеси каймата с малко вода, след това добави зеленчуците и подправките.
3
Добави вода и печете в предварително загрята на 200 °C фурна за около 1 час.
4
Разбъркай в купа всички продукти за заливката.
5
След като каймата и картофите са изпечени, добави заливката и печете още 10-15 минути.
6
Сервирай с кисело мляко.