Гъши дроб с ябълка

Рецепта за приготвяне на апетитен гъши или патешки дроб с ябълки

Едно изискано предложение за ястие, с което да впечатлиш своите гости или просто да се поглезиш

Време50 мин
ТрудностСредна
Брой порции4

Необходими продукти

КоличествоПродукти
2г
ябълки „гала“ с кората
600г
гъши/патешки дроб
100г
обелена целина
4г
разполовени по диагонал филийки за тост
40мл
балсамов оцет
10мл
ликьор "Коантро"
20г
кафява захар
200г
микс от зелени салати
20
зърна от нар
4г
подправки (сол ичерен пипер) 

Начин на приготвяне

1
Нарежи целината на жулиени.
2
Почисти ябълките от семената и нарежи на шайби, без да ги белиш.
3
Подреди 4 шайби ябълка (количество за една порция) върху тавичка, покрита с хартия за печене. Върху всяка така получена порция, постави нарязаната на жулиени целина и поръси с кафява захар. Върху целината нареди предварително овкусените със сол и черен пипер парчета гъши/патешки дроб.
4
Поръси с ликьора и балсамовия оцет и печи в предварително загрята на 220 °C фурна за 5-6 мин.
5
Сервирай върху подправена на вкус зелена салата и декорирай със зърна от нар.