Гъши дроб с ябълка
Рецепта за приготвяне на апетитен гъши или патешки дроб с ябълки

Едно изискано предложение за ястие, с което да впечатлиш своите гости или просто да се поглезиш
Необходими продукти
КоличествоПродукти
2г
ябълки „гала“ с кората600г
гъши/патешки дроб100г
обелена целина4г
разполовени по диагонал филийки за тост40мл
балсамов оцет10мл
ликьор "Коантро"20г
кафява захар200г
микс от зелени салати20
зърна от нар4г
подправки (сол ичерен пипер) Начин на приготвяне
1
Нарежи целината на жулиени.
2
Почисти ябълките от семената и нарежи на шайби, без да ги белиш.
3
Подреди 4 шайби ябълка (количество за една порция) върху тавичка, покрита с хартия за печене. Върху всяка така получена порция, постави нарязаната на жулиени целина и поръси с кафява захар. Върху целината нареди предварително овкусените със сол и черен пипер парчета гъши/патешки дроб.
4
Поръси с ликьора и балсамовия оцет и печи в предварително загрята на 220 °C фурна за 5-6 мин.
5
Сервирай върху подправена на вкус зелена салата и декорирай със зърна от нар.