Фагри в солена кора
Рецепта за печена риба Фагри в сол

Рибен деликатес и за най-претенциозния вкус
Необходими продукти
КоличествоПродукти
1бр.
голяма риба фагри,почистена и готова за готвене (около 1 кг)2кг
едра морска сол150г
брашно60г
нишесте4 г
яйца5г
чесън1бр.
лимон1връзка
пресни подправкиНачин на приготвяне
1
За да направиш сместа за солената коричка, смеси солта, брашното и добави яйцата. Разбъркай всички съставки с миксер.
2
Нарежи лимона, чесъна и пресните подправки и ги сложи в коремната кухина на рибата.
3
Оформи соленото тесто като основа върху кухненска хартия в тава за печене и сложи рибата върху него.
4
След това внимателно я покрий със солта от двете страни, с леко притискане на коричката, за да може да прилепне плътно към рибата.
5
Печи така приготвената риба около 30 минути на 200 °С (с вентилатор).
6
Извади тавата и разрежи коричката кръгообразно, за да я отвориш като внимаваш да не срежеш рибата. Кожата може да се махне лесно след като се извади от фурната.
7
При сервиране внимателно повдигни филето, отстранявайки костта с нож.