Такос с дърпано телешко, гъбен дюксел и гуакамоле
Рецепта за такос с дърпано телешко, гъбен дюксел и гуакамоле

Неустоимо предложние за веган такос, коeто няма да остане неоценено и от любителите на месните ястия.
Необходими продукти
КоличествоПродукти
1бр.
тортила15г
гъбен дюксел10г
гуакамоле METRO Chef150г
веган дърпано телешко METRO Chef Veggie30мл
сос за глазиране на телешкото15г
печено мариновано цвекло1стрък
пресен лук5г
магданоз5мл
олиоЗа гъбения дюксел:
400г
гъби печурки1бр.
лук шалот20мл
зехтин1скилидка
чесън сол и черен пипер на вкус
За соса за глазиране на телешкото:
100мл
соев сос60г
дижонска горчицаЗа мариновано цвекло:
100г
печено цвекло METRO Chef20г
балсамова редукция METRO Chef20г
зехтин3г
солНачин на приготвяне
1
За гъбения дюксел нарежи гъбите и шалота на ситно. Задуши ги в зехтина и добави скилидка чесън за аромат. Овкуси със сол и пипер, след което охлади сместта.
2
Нарежи цвеклото на кубчета и овкуси с балсамова редукция, зехтин и сол.
3
Загрей тиган с няколко капки олио и запечи тортила питката до златисто.
4
Приготви соса за глазиране като смесиш продуктите в купа.
5
Размразеното веган дърпано телешко запържи в нагрят тиган с няколко капки олио. Докато е топло, добави соса за глазиране и разбъркай.
6
За сервиране върху тортилата намажи от гуакамолето, добави дюксела от гъби, дърпаното телешкото, маринованото цвекло. Декорирай с листа магданоз и наситно нарязан пресен лук.