Разядка със зрял боб
Рецепта за бърза и лесна разядка от боб, подходяща за всяка трапеза

Разядките в българската кухня често съдържат чушки и са пикантни. В тази рецепта залагаме на сладостта на сушените домати в съчетание с боб.
Необходими продукти
КоличествоПродукти
200г
зрял боб50мл
олио20г
сушени домати + 10 г за декорация10мл
винен оцет1стрък
пресен лук10г
магданоз5г
джоджен4г
подправки (черен пипер и сол)Начин на приготвяне
1
Свари боба и го отцеди от водата. След това го пасирай с нарязания пресен лук, сушените домати и солта.
2
Добави олио и оцет на тънка струя. Овкуси сместа с черен пипер.
3
Декорирай разядката по избор с пресен лук, магданоз, джоджен и сушени домати.