Тесто за пица с италианско брашно 6 часа W200220 Molino Grassi

Професионална рецепта за автентично тесто за пица с италианско брашно 6 часа W200220 Molino Grassi

Тесто за пица с италианско брашно 6 часа W200220 Molino Grassi

В основата на истинската италианска пица е тестото. То е най-важният компонент за автентичен вкус, който ще впечатли гостите в ресторанта ти.

Време24 ч
ТрудностСредна
Брой порции

Необходими продукти

КоличествоПродукти
1кг
брашно за пица 6 Часа Molino Grassi
5г
малц (може да се замени със захароза)
1-5г
бирена суха мая (в зависимост от температурата)
25г
сол Калас
20мл
маслиново масло екстра върджин ARO
540мл
вода (според желаната консистенция на тестото)

Начин на приготвяне

1
Смеси брашното, малца и маята, след което добавяй водата постепенно до 80% от общото количество.
2
Когато тестото започне да се оформя, добави солта и маслото, постепенно прибави и останалата вода. Температурата на тестото трябва да бъде 23-25°C. 
3
Остави да отлежи за около 15 мин., след това оформи топки от по 200 г.
4
Постави в хладилник при температура от 4 °C за не по-малко от 24 часа. 

Препоръчано брашно

Molino Grassi

Брашно за пица

Molino Grassi 6 часа
Тип 00
W 200-220
25 кг