Тесто за пица с италианско брашно 6 часа W200220 Molino Grassi
Професионална рецепта за автентично тесто за пица с италианско брашно 6 часа W200220 Molino Grassi

В основата на истинската италианска пица е тестото. То е най-важният компонент за автентичен вкус, който ще впечатли гостите в ресторанта ти.
Необходими продукти
КоличествоПродукти
1кг
брашно за пица 6 Часа Molino Grassi5г
малц (може да се замени със захароза)1-5г
бирена суха мая (в зависимост от температурата)25г
сол Калас20мл
маслиново масло екстра върджин ARO540мл
вода (според желаната консистенция на тестото)Начин на приготвяне
1
Смеси брашното, малца и маята, след което добавяй водата постепенно до 80% от общото количество.
2
Когато тестото започне да се оформя, добави солта и маслото, постепенно прибави и останалата вода. Температурата на тестото трябва да бъде 23-25°C.
3
Остави да отлежи за около 15 мин., след това оформи топки от по 200 г.
4
Постави в хладилник при температура от 4 °C за не по-малко от 24 часа.