Тесто за пица с брашно за пица 24 часа Molino Grassi
Професионална рецепта за автентично тесто за пица с италианско брашно за пица 24 часа Molino Grassi

В основата на истинската италианска пица е тестото. То е най-важният компонент за автентичен вкус, който ще впечатли гостите в ресторанта ти.
Необходими продукти
КоличествоПродукти
1кг
брашно за пица 24 часа Molino Grassi3г
малц25г
сол590г
вода20г
зехтин екстра върджин3г
маяНачин на приготвяне
1
Смеси всички съставки в последователността, в която са изброени, за 10 минути на 1-ва степен в миксер, след което увеличи скоростта на 2-ра степен за 2 минути.
2
След като тестото е готово, направи бразди и оформи на топка.
3
Покрий с фолио и остави да почине 30 минути, за да увеличи обема си.
4
След това остави да втасва на стайна температура за 24 часа или след 1 час сложи в хладилник при температура +4°С за 48 часа.
5
Извади от хладилника минимум 3 часа преди употреба.