Тесто за пица с италианско брашно 12 часа W290 Molino Grassi
Професионална рецепта за автентично тесто за пица с италианско брашно 12 часа W290 Molino Grassi

В основата на истинската италианска пица е тестото. То е най-важният компонент за автентичен вкус, който ще впечатли гостите в ресторанта ти.
Необходими продукти
КоличествоПродукти
3кг
брашно за пица H12 Molino Grassi W2902.5% / 75г
сол9%
течност, от които 3% маслиново масло. Количеството му влиза в общата хидратация.0.2%
мая в съотношение с брашното. Част от водата се оставя за разтваряне на маята.Начин на приготвяне
1
Първо изсипваш брашното и включваш разбъркване на 1-ва скорост за 6-7 мин, след което превключваш за 3 мин на 2-ра скорост.
2
След първата минута на размесване добавяш водата и след нея солта. След 4-тата минута добавяш маслиновото масло.
3
Около 6-тата минута от размесването превключваш на 2-ра скорост и добавяш маята, като го правиш постепенно. В случай че се работи само на първа скорост, времето за разбъркване се удължава до 14 мин.
4
След като тестото е замесено, го оставяш да почине 5 мин.
5
За да му придадеш сила, го поставяш в пластмасова кутия за 10 мин, след което го оформяш на голяма топка.
6
Времето, което е нужно на тестото да си почине след изваждането от кутията, е между 30 и 40 мин и можеш да пристъпиш към оформянето на топки от по 200 г.
7
Можеш да го оставим в хладилник min 24 ч., маx 48 ч.
8
Тестото може да се постави във фризера за бързо замразяване преди втасване. Ако го замразяваш, трябва да се увеличи количеството на маята.