Тесто за пица с италианско брашно 12 часа W290 Molino Grassi

Професионална рецепта за автентично тесто за пица с италианско брашно 12 часа W290 Molino Grassi

Тесто за пица с италианско брашно 12 часа W290 Molino Grassi

В основата на истинската италианска пица е тестото. То е най-важният компонент за автентичен вкус, който ще впечатли гостите в ресторанта ти.

Време24-48 часа
ТрудностВисока
Брой порции

Необходими продукти

КоличествоПродукти
3кг
брашно за пица H12 Molino Grassi W290
2.5% / 75г
сол
9%
течност, от които 3% маслиново масло. Количеството му влиза в общата хидратация.
0.2%
мая в съотношение с брашното. Част от водата се оставя за разтваряне на маята.

Начин на приготвяне

1
Първо изсипваш брашното и включваш разбъркване на 1-ва скорост за 6-7 мин, след което превключваш за 3 мин на 2-ра скорост.
2
След първата минута на размесване добавяш водата и след нея солта. След 4-тата минута добавяш маслиновото масло. 
3
Около 6-тата минута от размесването превключваш на 2-ра скорост и добавяш маята, като го правиш постепенно. В случай че се работи само на първа скорост, времето за разбъркване се удължава до 14 мин.
4
След като тестото е замесено, го оставяш да почине 5 мин.
5
За да му придадеш сила, го поставяш в пластмасова кутия за 10 мин, след което го оформяш на голяма топка.
6
Времето, което е нужно на тестото да си почине след изваждането от кутията, е между 30 и 40 мин и можеш да пристъпиш към оформянето на топки от по 200 г.
7
Можеш да го оставим в хладилник min 24 ч., маx 48 ч.
8
Тестото може да се постави във фризера за бързо замразяване преди втасване. Ако го замразяваш, трябва да се увеличи количеството на маята. 

препоръчано брашно

Molino Grassi

Брашно за пица

Molino Grassi 12 часа
Тип 00
25 кг