Тесто за пица с италианско брашно тип 00 METRO Chef

Професионална рецепта за автентично тесто за пица с италианско брашно тип 00 W260-290 METRO Chef

ТЕСТО ЗА ПИЦА С ИТАЛИАНСКО БРАШНО ТИП 00 METRO CHEF

В основата на истинската италианска пица е тестото. То е най-важният компонент за автентичен вкус, който ще впечатли гостите в ресторанта ти.

Време4-48 часа
ТрудностСредна
Брой порции

Необходими продукти

КоличествоПродукти
2кг
брашно тип 00 за пица MЕТРО Chef 
1,100мл
вода
6г
прясна (пресована) мая
30мл
сол
30мл
маслиново масло екстра върджин

Начин на приготвяне

1
Използваният метод е еднофазен с желана крайна температура на тестото 25°С. 
2
Използваната тестомесачна машина е със спираловиден месачен орган. 
3
Рецептурата на тестото е съобразена с показателите на брашната и желанието за дълга и студена ферментация: 
Време за втасване: 24-48 часа; Сила - W индекс: W300-320; Идеална хидратация: 65-75%
Време за втасване: 12-36 часа; Сила - W индекс: W260-290; Идеална хидратация: 60-75%
Време за втасване: 24-48 часа; Сила - W индекс: W300-320; Идеална хидратация: 65-75% 
Препоръчано брашно