Тесто за пица с италианско брашно тип 00 METRO Chef
Професионална рецепта за автентично тесто за пица с италианско брашно тип 00 W260-290 METRO Chef

В основата на истинската италианска пица е тестото. То е най-важният компонент за автентичен вкус, който ще впечатли гостите в ресторанта ти.
Необходими продукти
КоличествоПродукти
2кг
брашно тип 00 за пица MЕТРО Chef 1,100мл
вода6г
прясна (пресована) мая30мл
сол30мл
маслиново масло екстра върджинНачин на приготвяне
1
Използваният метод е еднофазен с желана крайна температура на тестото 25°С.
2
Използваната тестомесачна машина е със спираловиден месачен орган.
3
Рецептурата на тестото е съобразена с показателите на брашната и желанието за дълга и студена ферментация:
Време за втасване: 24-48 часа; Сила - W индекс: W300-320; Идеална хидратация: 65-75%
Време за втасване: 12-36 часа; Сила - W индекс: W260-290; Идеална хидратация: 60-75%
Време за втасване: 24-48 часа; Сила - W индекс: W300-320; Идеална хидратация: 65-75%
Време за втасване: 24-48 часа; Сила - W индекс: W300-320; Идеална хидратация: 65-75%
Време за втасване: 12-36 часа; Сила - W индекс: W260-290; Идеална хидратация: 60-75%
Време за втасване: 24-48 часа; Сила - W индекс: W300-320; Идеална хидратация: 65-75%