Тесто за пица Ала Романа с брашно микс ин Пала Italmill
Професионална рецепта за автентично тесто за пица Ала Романа с италианско брашно микс Italmill

В основата на истинската италианска пица е тестото. То е най-важният компонент за автентичен вкус, който ще впечатли гостите в ресторанта ти.
Необходими продукти
КоличествоПродукти
За предварително замесване:
1кг
микс “SCROCCHIARELLA”600мл
вода10г
суха мая “Bravo”За замесването:
1кг
микс “Scrocchiarella” 900мл
вода60г
сол40мл
маслиново масло Екстра върджин5г
суха мая “Bravo” Начин на приготвяне
1
Смеси продуктите за предварително замесване за 4 минути на първа скорост, след което затвори съда добре и го постави в хладилника (4°С) за 16 до 24 часа. При използване на прясна мая количеството е двойно.
2
Към предварително приготвената смес добави микса “Scrocchiarella”, маята и приблизително 500 мл от водата за 4 минути на първа скорост.
3
Добави солта и след минута пусни миксера на втора скорост, като постепенно прибавяш маслиновото масло.
4
Бъркай 10 минути, като през това време добавяш останалото количество вода на капки. Оставеи тестото да втасва 40 минути в съд с набрашнена повърхност, след което раздели в желан грамаж.
5
Нареди плътно в кутии и остави да втасва поне 3 часа на стайна температура (20°С). Температурата за печене е 300°С.