Тесто за пица с пшенично брашно Del Gusto Blu Italmill
Професионална рецепта за автентично тесто за пица с италианско брашно Del Gusto Blu Italmill

В основата на истинската италианска пица е тестото. То е най-важният компонент за автентичен вкус, който ще впечатли гостите в ресторанта ти.
Необходими продукти
КоличествоПродукти
1кг
брашно Le Farine Del Gusto Blu 30г
натурална закваска Enerpizza 30г
сол30мл
маслиново масло 1.5/2г
суха мая Italmill 500/600мл
водаНачин на приготвяне
1
Смеси брашното, натуралната закваска и маята с 400 мл вода в тестомесачка и я пусни за 5 минути на първа скорост, добавяйки постепенно от останалото количество вода, докато постигнеш желаната консистенция.
2
Включи на втора скорост, като добавяш маслиновото масло и разбърквай още 5 минути. Времето за месене и количеството на водата варират в зависимост от вида на използваната тестомесачка. Температурата на получената смес трябва да е 25°С (60°С - температурата на околната среда - температурата на брашното = температурата на водата).
3
Остави тестото да почине 20 минути, като преди това оформи на топки. Подреди го в кутии и го остави на стайна температура (20°С) за поне 2 часа. Постави го в хладилника (4°С) за 24 часа. Преди обработка го остави за 3 часа на 20°С. Пече се по стандартен начин.
Съвети:
Ако използваш прясна мая, удвои количеството.Количеството на маята варира в зависимост от температурата на околната среда.Дава най-добър резултат след 24 часа ферментация и узряване минимум 8-12 часа, максимум 48 часа.