Средиземноморска кухня

Средиземноморска кухня
Средиземноморската кухня се характеризира с богато разнообразие на съставките, изобилие от подправки, максимално опростено приготвяне на храната, за да запазят полезните съставки и естествения вкус. Готвачите на МЕТРО Академия ще демонстрират ястия от различните средиземноморски райони, като специално внимание ще обърнем на любимата ни Гърция. Ще приготвим автентична гръцка мусака, риба в кора от морска сол, дзадзики, тиро и още други интересни рецепти. По време на курса ще разбереш защо гръцката кухня, освен като много вкусна се слави и като една от най-здравословните.
Дори и скоро да не ти се очертава посещение на средиземноморските плажове, в МЕТРО Академия ще се насладиш на автентичния вкус, който предлагат крайбрежните ресторантчета.
За повече информация: тел: +359 2 97 62 267; +359 887 50 32 19
Ниво: Професионален (подходящ за любители)
Владимир Петков
Владимир Петков се присъединява към екипа на МЕТРО Академия през април, 2024 година. През 2001 година завършва кулинарното си образованието в „Международна школа за професионално обучение на кадри в сферата на хотелиерството и ресторантьорството- Интерменю“. Интересите му в кулинарията го отвеждат до редица ресторанти, в страната и чужбина, част от тях са: „The school”, „Бар на края на Вселената“, както и водещи ресторанти в Гърция. Има богат опит в различни направления на кулинарното изкуство, а страстта към професията му го кара постоянно да усъвършенства и надгражда уменията си. Шеф Петков не се страхува да експериментира и смята, че креативността, смелостта и опитите, са едни от най- добрите помощници в кухнята. Вярва че МЕТРО Академия, ще успее да развива успешно пълния си потенциал и идеи, както и да подпомогне надграждането на кулинарната сцена в страната.
