Стекове – техники на приготвяне, гарнитури и сосове
Телешки стекове
За любителите на месото няма нищо по-апетитно от добре приготвения, сочен и крехък стек. А ти как обичаш да похапваш стек – Rare, Medium или Well done?
Стекът по своята същност представлява отрязано, перпендикулярно на гръбнака, парче месо. То трябва да сдържа определено количество мазнини и минимално сухожилия, което го прави нежно и ароматно когато се приготви.
В курса ще научиш:
• Как да разпознаваш качеството на телешкото месо и да избереш идеалния стек
• Техники за печене, гриловане и запечатване на месото
• Приготвяне на перфектни сосове, които да подчертаят вкуса на телешкото
• Идеални гарнитури, които да добавят акцент към богатството на вкуса
Заповядай да опиташ невероятния вкус и текстура на тези съвършени парчета месо.
За повече информация: тел: +359 2 97 62 267; +359 887 50 32 19
Ниво: Професионален (подходящ за любители)
Владимир Петков
Владимир Петков се присъединява към екипа на МЕТРО Академия през април, 2024 година. През 2001 година завършва кулинарното си образованието в „Международна школа за професионално обучение на кадри в сферата на хотелиерството и ресторантьорството- Интерменю“. Интересите му в кулинарията го отвеждат до редица ресторанти, в страната и чужбина, част от тях са: „The school”, „Бар на края на Вселената“, както и водещи ресторанти в Гърция. Има богат опит в различни направления на кулинарното изкуство, а страстта към професията му го кара постоянно да усъвършенства и надгражда уменията си. Шеф Петков не се страхува да експериментира и смята, че креативността, смелостта и опитите, са едни от най- добрите помощници в кухнята. Вярва че МЕТРО Академия, ще успее да развива успешно пълния си потенциал и идеи, както и да подпомогне надграждането на кулинарната сцена в страната.
<br>