В МЕТРО предлагаме екзотичното разнообразие, което търсиш.
Eкзотичната страна на месото
В МЕТРО ще откриеш широка селекция от екзотично месо, което:
изненадва и впечатлява;
предразполага към кулинарни експерименти;
непознатото разширява кръгозора.
Вече не е нужно да пътуваш хиляди километри, за да вкусиш нещо различно. Просто трябва да дойдеш в МЕТРО.
В търсене на непознатото
Ако си ловец на кулинарни трофеи, то поне веднъж трябва да приготвиш дивечово или пък някакво екзотично месо. А и няма какво да се лъжем: с всеки изминал ден светът става все по-достъпен, независимо къде се намира човек. Приготвянето на непознато досега за теб или твоите близки месо разширява кръгозора и ти позволява с гордост да кажеш „Опитвал съм кенгуру, ама как да ти го опиша... Абе, като телешко е!“. После може и да си признаеш, че е било купено от МЕТРО.
ИЗБИРАЙ СПОКОЙНО ОТ МЕСНОТО ИЗОБИЛИЕ В МЕТРО
Качеството на месото, което предлагаме, е от първостепенно значение за нас, за да отговорим на високите ти очаквания. Ето защо можеш да си спокоен, когато пазаруваш от МЕТРО:
Проверени доставчици
Работим с надеждни партньори
Студена верига
Доставка в охладителни камери
Качествен контрол
Ежедневно, по стандарт
НАШЕТО ЕКЗОТИЧНО МЕСО
Крокодилско, еленско, кенгурово, щраусово, месо от яребица, заек или дори бизон – в МЕТРО ти предлагаме екзотичното разнообразие, което търсиш. Можем да осигурим щраусово, бизонско месо, крокодилско или месо от кенгуру със специална заявка, затова при интерес се обърни към колегите в магазина.
Пъдпъдъче месо - малка птица, голяма наслада
Пъдпъдъците са най-малките диви птици: европейският пъдпъдък достига на височина до 18 см, a японският – само до 15. Пъдпъдъци се отглеждали от хората от далечни времена – още от Средновековието, но само като пойни птици. До 20-и век не са се считали за деликатес. Тяхното месо е с орехов вкус и леко напомня вкуса на еленовото месо. Пъдпъдъчите гърди имат една физиологична особеност, която ги прави особено привлекателни за готвачите и любителите на вкусната храна: от всички отглеждани птици, пъдпъдъкът е този с относително най-голям дял месо в гърдите, спрямо общото му телесно тегло – тази част е приблизително 40%.
Пъдпъдъчите гърди се предлагат със или без кожа. Обикновено се пържат или задушават. Също така чудесно се приготвят печени на шиш. За гарнитури към тях са особено подходящи гъби, смокини, ябълки, бекон и други. Пъдпъдъците са единствените мигриращи птици от ядливите диви такива: през есента те мигрират от Европа към Северна Африка; тяхната японска разновидност прекарва зимата в южните части на Китай.
Еленското месо – крехко и с дълбок вкус
Еленското месо е меко и крехко, с дълбок вкус, леко доближаващ се до този на телешкото. То съдържа голямо количество антиоксиданти, витамин В6, витамин В12, протеин, желязо, ниацин и рибофлавин, и има много ниско съдържание на мазнини, калории и холестерол. Всичко това превръща еленското месо в подходяща здравословна алтернатива на говеждото месо. Любопитен факт е, че еленското месо е било консумирано много преди говеждото, пилешкото и свинското месо. Според историците еленското е било използвано за храна още от времето на Каменната ера.
Заешко месо – малкото голямо удоволствие
Независимо дали е див или домашно отгледан, заекът се счита за дивеч, въпреки че не е типичен представител на тази категория - нито по външен вид, нито по вкус. Неговото бледо, почти розово, изключително крехко месо с фин вкус се определя като деликатес от любителите на добрата кухня.
Щраусово месо– непознатото птиче
По външен вид щраусовото месо много прилича на телешкото. Със своите хранителни и вкусови качества, щраусовото принадлежи към най-високата категория меса. То е богато на протеини, което е важно за нормалното функциониране на организма. Месото също така е с изключително ниско съдържание на холестерол. В съставa на щраусовото месо се открива и калий, който нормализира кръвното налягане и подобрява сърдечно-съдовата система.
Месо от кенгуру – за кулинарен отскок
Противно на очакванията, месото от кенгуру е познато и консумирано не само в Австралия. Станало познато в почти цял свят, месото от кенгуру е високохранително и ниско калорично. То съдържа около 24% протеини, което е повече дори от пилешкото и телешкото месо. Освен това е с ниско съдържание на мазнини и е богато на витамини, микроелементи, минерали и полиненаситени мастни киселини.
Бизонско месо – екзотичният бивол
Бизонското месо на вкус наподобява говеждо, но е с една идея по-груба текстура, и е по-сладникаво. Пред говеждото обаче бизонското има значителни предимства, тъй като е с високо съдържание на протеини, но с изключително ниско наличие на холестерол (приблизително 30% по-малко от говеждото) и с около наполовина по-малко калории и мазнини, в сравнение с говеждото. Бизонското трябва да се готви при ниска температура и не толкова продължително като говеждото. Неговата плътност засища по-бързо и това още веднъж го прави подходящ избор при диетично хранене.